Müslüm Gürses’in Hayatını Anlatan ‘Müslüm’ Filmi Çekiliyor

Müslüm Gürses’in hayat hikayesi sinemaya aktarılıyor. Adı ‘Müslüm’ olan filmin Ekim ayında Türkiye ve dünyada gösterime girmesi öngörülüyor.

Müslüm Gürses’in hayatı ‘Müslüm’ filmi ile seyirciyle buluşacak. Sanatçının doğduğu Urfa, Halfeti’den başlayan filmin çekimleri Adana’da devam ediyor. ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve yapımcı Nuri Yıldırım tarafından gerçekleştiren projenin senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi yazarken yönetmen koltuğunda KETCHE (Hakan Kırvavaç) oturuyor.

Filmde Müslüm Gürses’e Timuçin Esen hayat veriyor. Sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur’un danışmanlığında Gürses’in gerçek hayat hikayesini aktarmayı amaçlayan filmde Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Güven Kıraç, Erkan Avcı, Goncagül Sunar, Şahin Kendirci, Erkan Kolçak Köstengil, Caner Kurtaran ve Teoman rol alıyor.

‘Müslüm’ filminin tanıtımı için bugün basın toplantısı düzenlendi. Filmden ilk görüntülerin paylaşıldığı tanıtım toplantısına, Yapımcılar Uslu ve Yıldırım, senaristler Günday ve Özçiftçi ile birlikte Muhterem Nur da katıldı.

Filmin senaristi Hakan Günday, “Hikaye kendi sesini, kültürünü var etmiş çok büyük bir sanatçıya ait olunca yazım süreci, her anı büyük sorumluluk isteyen bir sürece dönüşüyor. Bizim için büyük bir müzik insanını tanımak adına bu olağanüstü bir fırsat. Onun hayatının derinliklerine indikçe bir insanı tanımak, hayatın zorlukları ile nasıl başa çıktığını görmek ilham vericiydi.” dedi.

Filmi başarılı bulduğunu belirten Gürses’in arkadaşı Muhterem Nur ise “Çok güzel olacağına inanıyorum. Gördüğüm kadarıyla çok güzel oldu” dedi. Muhterem Nur filmde Gürses’i canlandıracak olan Timuçin Esen hakkında ise, “Oyun gücü güçlü olan bir sanatçı. Kendisini çok beğeniyorum. Olduğu gibi Müslüm’ü sanatıyla oynayacak” diye konuştu.