Anarşist Tutsak Şevket Aslan 51 Gündür Açlık Eyleminde

Aliağa Şakran’da bulunan İzmir 3 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde tutulmakta olan anarşist tutsak Şevket Aslan, 20 Kasım’da başladığı açlık eyleminin 51. gününde.

Anarşist tutsak Şevket Aslan hapishanede gittikçe artmakta olan baskılar ve hapishane yönetimi tarafından anarşist kimliğinin tanınmamasına karşı başlattığı açlık eyleminin 51. Gününde.

Şevket Aslan’ın başlattığı açlık eylemine karşı çözüm aramaya gitmeyen hapishane yönetimi sorunları görüşelim bahanesiyle aynı koğuştan başka bir tutsakla beraber çıkartılıp gardiyanlar tarafından darp edildi. 24 saat süngerli oda diye tabir edilen yerde tutulan Şevket’ten bu süre içinde tuvalet ihtiyacını da kameraların önünde yapması istendi. Ama Şevket, kendisine dayatılan hiçbir şeyi yapmadı ve direndi.

Şevket Aslan hakkında bilgi veren Av. Gökhan Soysal, “Şevket 19 Temmuz’da da aynı taleplerle açlık eylemine başlamış,  eylemini 53. günde kazanımla sonuçlandırmıştı. Ancak aynı sorunların tekrar yaşanması üzerine 20 Kasım’da “süresiz-dönüşümsüz” açlık eylemine başlayan Aslan, talepleri kabul edilene dek eylemini sürdüreceğini söyledi.” dedi.

Tekrar açlık eylemine başlayan Şevket’in durumu kötüye gidiyor

Av. Gökhan Soysal,“Bütün bunlar üzerine Şevket, tekrar açlık eylemine girmekten başka bir çare bulamadı. Üstelik bir önceki açlık eyleminin üzerinden çok da fazla geçmemişken. Bu yüzden Şevket’in durumu biraz daha sıkıntılı. Ve aldığım son haberlere göre durumu da kötüleşiyor.” dedi.

Şevket’in ekmeğe suya ihtiyacı yok. İhtiyacı olan dayanışma

Dayanışma çağrısında bulunan Gökhan Soysal : “Şevket’in şu anda ekmeğe suya ihtiyacı yok. İhtiyacı olan dayanışma. Ona mektup yazarak dayanışmanızı göstermeniz özellikle bu dönemde oldukça önemli. “İzmir 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi – Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü, Bahçedere Köyü No:63 Yenişakran / Aliağa / İZMİR” adresine, Şevket Aslan adına mektuplarınızı, dayanışma mesajlarınızı göndermeniz yeterli. Ben de ziyaretimde selamları götüreceğim.

Anarşist tutsak Şevket Aslan’ın talepleri şu şekilde:

1– Anarşist kimliğinin tanınarak hapishanedeki başka bir anarşist tutsakla beraber tutulmak veya bu olmayacaksa tekli odaya alınmak.
2- Kargodan gelen kitapların yasaklı değilse tarafına verilmesi
3– Resmi kurumlara hitaben verilen dilekçelerin kaybettirilmemesi ve istendiğinde çıkış numaralarınım verilmesi
4- Açık ziyaretler ve sağlık sebepleri dışında ayakkabı çıkartma dayatmasına son verilmesi
5– İdareyle görüşmelerinde insan onuruna yaraşır şekilde davranış görmek ve duvar dibinde ayakta bekletilme uygulamasına son verilmesi
6- Yağlı boya resim malzemelerinin kendisine verilmesi veya resim atölyesine ulaşımının sağlanması.