“Ailenizde Sakıncalı Kişiler Var” Denilerek Pasaporta El Konuldu

Yazar Aziz Tunç’un eşi Fatma Tunç’un pasaportuna el konuldu.

Almanya’ya 2 yıldır görmediği eşini ve oğlunu ziyarete gitmek isteyen Yazar Aziz Tunç’un eşi Fatma Tunç, “Ailenizde sakıncalı kişiler var” denilerek engellendi. Atatürk Havalimanı polisleri tarafından, bir süre havaalanı karakolunda tutulan Fatma Tunç’un pasaportuna da el konuldu. Fatma Tunç durumu ‘zulüm’ olarak değerlendirirken Aziz Tunç da, “rehin alma tutumu” dedi.

Polisler ayrıca Fatma Tunç’a yurt dışına çıkabilmesi için eşi Aziz Tunç ve oğlu Feyzullah Tunç’un Türkiye’ye gelmesini şart koştu.

Havalimanı polisleri tarafından verilen tebligatta Fatma Tunç’un pasaportunun iptal edildiği ve pasaportun ‘muhafaza’ altına alındığı ifade edildi.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) üyesi olan Yazar Aziz Tunç bir panel için yurt dışında bulunduğu sırada 15 Temmuz Darbe Girişimi yaşandı. Daha önce KCK davasında tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılan Aziz Tunç’un pasaportu bu sebepten dolayı iptal edildi. Aziz Tunç, 2 yıldan bu yana Avrupa’da sürgün hayatı yaşıyor. Oğlu Feyzullah Tunç da politik faaliyetlerinden ötürü Türkiye’ye dönemiyor.

Fatma Tunç’un evi daha önce defalarca polis tarafından basılmıştı.