HDP Milletvekili Selma Irmak’a 1 Yıl Hapis Cezası

Tutuklu HDP’li vekil Selma Irmak’ın duruşmasında savunma krizi çıktı. SEGBİS ile savunma yapmak istemeyen Selma Irmak’a 1 yıl hapis cezası verildi.

Kocalei’de tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, 1 yıl hapis cezası verildi. Irmak’ın SEGBİS ile savunma yapmak istememesi üzerine duruşmada hakim ve avukatlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın, 14-15 Kasım 2015 tarihlerinde düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi Genel Kurul Toplantısı sırasında, bir televizyondaki programa telefonla bağlanarak yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Irmak, Diyarbakır 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, SEGBİS ile katılmak istemediğini belirterek, sistem odasına gitmedi. Mahkeme bunun üzerine, Irmak’ın zorla getirilmesi yönünde ara karar verdi. Mahkemenin kararından sonra Irmak, Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde bulunan SEGBİS odasına getirildi.

İfadesi tercüman aracılığı ile alınan Irmak, bu şartlarda savunma yapmak istemediğini belirterek, “2 duruşmadır zorla SEGBİS’e çıkarılıyorum. Mahkemeye gelip savunmamı yapmak istiyorum. Bu uygulamayı kabul etmiyorum. Savunma hakkım kısıtlanıyor. Avukatlarımla görüşemediğim için hukuki destek alamıyorum. Bu durumda savunma hakkım kısıtlanıyor” dedi.