Efrîn Saldırılarına Karşı Paylaşım Yapanlar Gözaltına Alınıyor

Efrîn’e yönelik TC ve ÖSO saldırılarına tepki için sosyal medyadan paylaşım yapanlara dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok ilde baskınlar düzenlendi, onlarca kişi gözaltına alındı.

Ankara’daki baskınlarda HDP’li Kemal Bülbül, HDP Ankara İl Yöneticisi Osman Konukçu, Mezopotamya Ajansı muhabiri Hayri Demir,  Artı TV muhabiri Sibel Hürtaş ve yönetmen Fatin Kanat gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu savcılığı tarafından 57 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı ve 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Halkın Nabzı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Artı Gerçek yazarı İshak Karakaş da dün gece İstanbul Maltepe’deki evinden gözaltına alındı.

Muğla’da da HDP il ve ilçe yöneticilerinin evlerine polis baskınları yapıldı. Baskınlarda HDP Muğla İl Eş Başkanı Fesih Aygün, HDP Dalyan İlçe Eş Başkanı Ayşenur Doksan, HDP Bodrum eski İlçe Eş Başkanı Mehmet Polat’ın da aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Amed’de de HDP Bismil İlçe Başkanı Refai Baran, Efrîn işgal girişimi hakkındaki açıklamaları ve paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinde Bursa’da yapılan baskınlarda da çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bugün İzmir, Denizli ve Manisa’da yapılan baskınlarda en az 23 kişi gözaltına alındı.