69 Gündür Tutuklu HDP’li Muhittin Kaya’nın Efrîn Gerekçesiyle Evi Basıldı

Adana Savcısının kararıyla polis, 69 gündür Antalya L Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan HDP eski PM üyesi Muhittin Kaya’nın Efrîn işgaline tepki gösterdiğini iddia ederek evini bastı. Kaya’nın tutuklu olduğunu öğrenen polis “Bilgimiz yoktu savcının kararıyla geldik” dedi.

Adana’da polis, Efrîn işgaline tepki gösterdikleri bahanesiyle gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında 9 kişiyi gözaltına almıştı.

Bu kapsamda baskın yapılan evlerden biri de 18 Kasım 2017 tarihinde tutuklanan ve Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Parti Meclisi (PM) üyesi Muhittin Kaya’nın eviydi. “Mühittin Kaya nerede” diye soran polis, hapishanede olduğunu öğrenince şaşırdı.

Abla Sevim Kaya, özel hareket polislerin uzun namlulu silahlarla evlerine baskın yaptığını ve kardeşini sorduğunu belirterek, “Polis ‘Muhittin Kaya nerede?’ dedi. Ben de hapishanede olduğunu söyledim. ‘Bilginiz yok mu’ diye sorduğumda ise ‘Hapishanede olduğuna dair bilgimiz yok. Savcının genel kararı ile geldik. Dosyada gizlilik kararı var. Evi aramak zorundayız’ dediler. Ve evin içerisine bir göz attıktan sonra gittiler” diye konuştu.