Rusya’da Muhalefet Seçimi Boykot Çağrısı Yaptı

Rusya’da muhalefet, ülkede 18 Mart’ta gerçekleştirilecek seçimleri boykot çağrısı yaptı. Vladivostok kentinde muhalefet lideri Alexei Navalny’i destekleyen eylem yapanlar, şu andaki devlet başkanı Vladimir Putin’in seçimi açık ara kazanacağını ilan eden anketlerin sonucu önceden belli seçimleri bir mizansen haline getirdiğini vurguladılar.

Vladivostok dışında Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo ve  Yakutsk gibi şehirlerde de Putin karşıtı eylemler devam ederken, Rusya devletinin, kolluk güçleri aracılığıyla muhaliflere baskısı da sürüyor. Polis, Alexei Navalny’nin evine baskın yaptı ve muhalif lider lehine  yayın yapan stüdyolardan birini kapattı. Moskova’da 6 farklı bölgede 16 Navalny yanlısı gözaltına alındı. Bu sabah saatlerinde ofisi ablukaya alınan Navalny’nin akıbeti hakkında ise henüz bir bilgi yok.
Muhalif liderin bugünkü eylemlere katılması bekleniyordu.  Yolsuzluk karşıtı kampanyalarıyla bilinen Navalny’nin seçimlerdeki adaylığı, “hakkındaki yolsuzluk soruşturması” nedeniyle  Aralık ayında  seçim kurulu tarafından engellendi. Navalny Vladimir Putin’in, 18 yıldır tek başına yönettiği Rusya’da genç kesim arasında son dönemde popülaritesini artırıyor.