Deniz Naki: “Yaptıklarım İçin Pişman Değilim Aklım Yapamadıklarımda”

Kürt olduğu için sürekli saldırılara maruz kalan Amedspor’lu Deniz Naki, ömür boyu futboldan men edilmesinin ardından açıklama yaparak; “Yaptıklarım İçin Pişman Değilim Aklım Yapamadıklarımda” dedi.

Futboldan men edilen Deniz Naki, “Veda değil var olma mesajı” olarak tanımladığı açıklamasında, yaşadıklarından dolayı Amedspor’a ve topraklarına dönemediğini, ancak her zaman Amedspor’un yanında olacağını belirtti.

Deniz Naki “Bu duruşumdan dolayı futbol sahalarında defalarca sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldım. Almanya’da bana yapılan bu son alçakça silahlı suikast girişimi ise beni hayatımdan edebilirdi.” dedi.

Efrîn’deki saldırılara karşı tepkisini gösteren Deniz Naki, Kürdistan’da yaşanan katliamlara karşı duyarsız kalmadığı belirterek “Yanıbaşımda insanlar ölürken ben sessiz kalamazdım, kalmadım.” dedi

Deniz Naki TFF tarafından ömür boyu men cezası verilmesinin nedeninin siyasi olduğunu belirterek, hiçbir cezanın özgürlüğe olan inancını engellemeyeceğini söyledi ve şunları ekledi; “Asla yaptıklarımdan pişman değilim, aklım yapamadıklarımda.

Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür. Koçgiri’de direndik, Ağrı’da direndik, Dicle’de direndik, Dersim’de direndik, Kobani’de direndik, Afrin’de direniyoruz. Kürdistan’da direndik, direniyoruz. Mutlaka kazanacağız.” diye Deniz Naki açıklamasını şu sözlerle bitirdi;

“Futbolcu kimliğimin yanında, ben sonuna kadar Seyit Rıza’nın torunu; Dersimliyim, Amedliyim, KÜRDİSTANLIYIM.”