QSD: “1 Haftada 473 TSK askeri ve ÖSO çetesi öldü”

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Girê Spî Kantonuna bağlı Eyn İsa kasabasında bir basın toplantısıyla, bir haftalık TSK-ÖSO kayıplarını açıkladı.

Çatışmalar hakkında bilgi veren QSD Dış ilişkiler Genel Sorumlusu Rêdûr Xelîl tarafından gerçekleştirilen basın toplantısını yerel ve dünya basınından çok sayıda gazeteci takip etti.

QSD’nin yaptığı açıklama özetle şöyle:

TSK, Efrîn’e tüm cephelerden sivil yerleşim yerlerine saldırdı ve 1893 farklı topla bombardıman gerçekleştirdi. Savaş uçakları 460 kez sivil yerleşim yerlerini ve Efrîn direniş ceplerini bombaladı. Kobra tipi Helikopterlerle 15 kez sivil yerleşim yerlerine ve direniş cephelerine yönelik saldırı gerçekleştirildi. Keşif uçakları Efrîn üzerinde aralıksız dolaştı. Napalm ve Misket bombası gibi yasaklanmış silahlar da kullandı. TSK’nin bombardımanında okullar, camiler ve diğer sivil yerleşim alanları da hedef oldu. Buralara yönelik gerçekleşen saldırılarda birçok sivil yaşamını yitirdi ve çok sayıda yaralı var. QSD saldırılara sert bir şekilde karşılık verdi ve 250 kez çatışma yaşandı. Toplam 473 TSK-ÖSO’lunun öldürüldüğü doğrulandı. Çatışma bölgelerinde halihazırda TSK-ÖSO’ya ait 32 cenaze bulunmakta. Drone tipi bir keşif uçağı uçağı düşürüldü, içinde tank ve panzer gibi zırhlı araçların da bulunduğu 25 askeri araç imha edildi. Güçlerimiz içinde panzer ve tankların da bulunduğu 11 tane zırhlı aracı kullanılamaz hale getirdi. Güçlerimiz bir akrep tipi zırhlı araç ve panzeri, yine bir miktar silahı ele geçirmiştir. Güçlerimiz 72 kez TSK-ÖSO ile çatışmaya girdi. Bu çatışmalarda TSK-ÖSO’nun ne kadar kayıp verdiği tespit edilemedi. Bu çatışmalarda 34 savaşçımız yaşamını yitirdi. 30 sivil TSK-ÖSO tarafından katledildi, onlarcası yaralandı. Bir savaşçımız yaralı bir halde esir düşmüştür. TSK-ÖSO sınır köylerinden 6 kişiyi kaçırdı.