Tuncay Özilhan’dan “Kültürel” Geri Vites

Dün gerçekleştirdiği basın açıklamasında, evde bira yapımının satışlarını etkilediğini ve devletin vergi alması gerektiğini söyleyen, Anadolo Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan bugün, sosyal medyada gerçekleştirilen boykot kampanyalarına dayanamayıp adeta geri vites yaptı.

Şirketinin bira satışlarının geçen yıl düştüğünü belirten Özilhan, bunun sebebinin devletin uyguladığı yüksek vergilerden çok evde yapılan biralar olduğunu söylemişti. Avrasya Tüneli’nde yaptığı gibi 5 lira zam yapıp 2 lira indirim yapan, hayatımızın her saniyesine vergi uygulayan devletin evde yapılan biraya da vergi uygulamasını talep etmişti.

Bu açıklamadan sonra sosyal medyada Anadolu Grubu’na ait, Efes ve Bomonti gibi biralara boykot çağrısı yapılmıştı ve çağrı kısa sürede yayılmıştı.

Özilhan,gelen  tepkilerden korkmuş olsa gerek, bugün gerçekleştirdiği yeni basın açıklamasında, kastettiğinin aslında sahte içkiler olduğunu ve bunların insan sağlığını etkilediğini açıkladı. Ayrıca evde hobi olarak yapılan bira üretiminin de, bira kültürünün bir parçası olduğunu ve desteklediklerini açıklayarak adeta geri vites yaptı.