Anarşist Tutsak Şevket Aslan Yalnız Değildir !

Şevket Aslan’ın sağlığından tamamen siz sorumlusunuz. Aylar önce de kabul etmiş olduğunuz talepler derhal yerine getirilmelidir. Açlık grevi eylemi tekrar kazanımla sonuçlanana kadar ne Şevket Aslan eylemini sürdürmekten vazgeçecektir ne de biz bu durumu her gün gündeme getirmekten vazgeçeceğiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hapishanede yaşanan baskı ve uygulanan yasaklara karşı 78 gündür açlık eyleminde olan Anarşist Tutsak Şevket Aslan için İstanbul İHD Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdik. Basın toplantısında 21 Kasım’da başladığı açlık eylemine başlayan Şevket’in sağlık durumu ve hapishane koşullarıyla ilgili bilgilendirilme yapıldı.

TDİ adına konuşma yapan Dönem Sözcüsü Ümran Yurdayol, “Devrimci tutuklularla bağımsız tutuklular yan yana konularak, devrimci tutuklular bağımsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bunu başaramadıklarında da onların günlük yaşamlarını idame etmelerini engelleyici koşullar ortaya çıkarılıyor. Şevket Aslan da bağımsız bir tutukluyla aynı odayı paylaştığından devrimci tutukluların yanına geçmek için açlık grevine başladı. Tüm kamuoyunu Şevket Aslan’ın açlık grevini ve taleplerini sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Şevket Aslan’ın Avukatı Gökhan Soysal, “En son 2 hafta önce onu ziyaret ettim. Kendisinde kilo kaybı, baş ağrısı ve vücudunda da çeşitli ağrılar baş göstermeye başladı. Ama en önemlisi de unutkanlık sorunudur. Açlık eylemi devam ettikçe unutkanlığı arttı. Bunun hapishaneden tam olarak alamadığı ilaçlardan dolayı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Aslan’ın talebinin anarşist kimliğinin tanınması olduğunu ifade eden Soysal, “Hapishane  idaresi, Şevket’i, cezaevinde sorun çıkaran iki kişinin yanına verdi. Bir gün Şevket ve yanındaki tutsak arkadaşı cezaevi yönetimi tarafından görüşmeye çağırılıyor. Ancak odadan çıkarıldığında kameraların görmediği bir yere götürülüp darp edilerek süngerli odaya almaya çalışıyorlar. Diğer tutsak 3-4 saatte süngerli odadan çıkartılırken Şevket’i 24 saat bekletiyorlar. En hayati durumlarda bile hapishane yönetimi baskı yapmaktan çekinmiyor. OHAL’le iyice pervasızlaşan bir idare yönetimi söz konusudur” diye belirtti.

Soysal, Aslan’ın sağlık durumu hakkında İnfaz Hakimliği’ne, Adalet Bakanlığı’na ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yazdıkları dilekçelerden herhangi bir dönüş alamadıklarını söyledi.

VAZGEÇMEYECEĞİZ

Gazetemiz yazarlarından Mercan Doğan, “Şevket Aslan’ın sağlığından tamamen siz sorumlusunuz. Aylar önce de kabul etmiş olduğunuz talepler derhal yerine getirilmelidir. Açlık grevi eylemi tekrar kazanımla sonuçlanana kadar ne Şevket Aslan eylemini sürdürmekten vazgeçecektir ne de biz bu durumu her gün gündeme getirmekten vazgeçeceğiz” dedi.

 

BASIN TOPLANTISINDA OKUNAN BASIN METNİ;

“Basına ve kamuoyuna

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan ve Şakran Hapishanesi olarak da bilinen İzmir 3 Nolu Tipi Hapishanesi’nde tutulmakta olan anarşist tutsak Şevket Aslan, bugün açlık eyleminin 78. gününde.

Anarşist tutsak Şevket Aslan’ın açlık eylemine başlamasının temel amacı anarşist kimliğinin tanınması ve bir başka anarşist tutsakla birlikte tutulmak veyahut bir odada tek başına tutulmaktır.

Şevket Aslan, daha önce de 19 Temmuz’da yaşanan baskılara karşı aşağıda sayacağımız taleplerle “süresiz-dönüşümsüz” açlık eylemine başlamış ve eylemini 53. günde kazanımla sonuçlandırmıştı. Ancak bu kazanımı çeşitli bahanelerle engellenmiş durumdadır. Şevket Aslan, bu sorunları hapishane yöntemine ileterek düzeltilmesini istemiş ancak taleplerine kulak tıkanmak bir yana durumu iyiden iyiye içinden çıkılmaz hale getirmiştir.

Anarşist tutsak Şevket Aslan da bunun üzerine sağlık açısından sonuçlarını göz önüne alarak tekrar süresiz-dönüşümsüz açlık eylemine başlamıştır.

78. gün, hapishane koşullarında bir açlık eylemi için çok uzun bir gündür ve telafisi imkânsız zararlara yaklaşıldığı anlamına gelmektedir. Buradan hapishane yönetimine çağrı yapıyoruz: Şevket Aslan’ın sağlığından tamamen siz sorumlusunuz. Aylar önce de kabul etmiş olduğunuz talepler derhal yerine getirilmelidir. Açlık eylemi tekrar kazanımla sonuçlanana kadar ne Şevket Aslan eylemini sürdürmekten vazgeçecektir ne de biz bu durumu her gün gündeme getirmekten!”

Anarşist tutsak Şevket Aslan’ın talepleri şu şekilde:

  • Anarşist kimliğinin tanınarak hapishanedeki başka bir anarşist tutsakla beraber tutulmak veya bu olmayacaksa tekli odaya alınmak.
  • Kargodan gelen kitapların yasaklı değilse tarafına verilmesi
  • Resmi kurumlara hitaben verilen dilekçelerin kaybettirilmemesi ve istendiğinde çıkış numaralarınım verilmesi
  • Açık ziyaretler ve sağlık sebepleri dışında ayakkabı çıkartma dayatmasına son verilmesi
  • İdareyle görüşmelerinde insan onuruna yaraşır şekilde davranış görmek ve duvar dibinde ayakta bekletilme uygulamasına son verilmesi
  • Yağlı boya resim malzemelerinin kendisine verilmesi veya resim atölyesine ulaşımının sağlanması.

Devrimci Yürekler Yıkılacak Hücreler

Anarşist Tutsak Şevket Aslan Yalnız Değildir!