Şubat Ayı’nda Fotoğrafçıların Kameralarına Yansıyanlar

Şubat ayında AFP ve EPA fotoğrafçılarının kameralarına yansıyanlar.

Valle del Cauca, Kolombiya

Quinamayo’daki “Adoraciones al Nino Dios” kutlamalarına katılmış melek kostümlü bir çocuk… 138 yıldır her şubat ayında yapılan bu kutlamalar, köle sahiplerinin siyahlara aralık ayında yapılan Noel Kutlamalarını yasaklaması sonucu kutlanır hale gelmiş. Afro-Kolombiyalı Halklar tarafından bir gelenek haline getirilen kutlamalar bu tarz güzel karelere ev sahipliği yapıyor.

 

Haydarabat, Hindistan

Bir sanatçı Hindistan’ın geleneksel halk danslarından “Theyham” isimli dansı sergiliyor.

 

Floransa, İtalya

Caravaggio’nun Medusa’sının tozu alınırken… Uffizi Galerisi’nde sergilenen çalışma, bu kare ile temizlenmekten korkan Medusa’nın görüntüsünü taşıyor.

 

Granada, Nikaragoa

Granada’da 15. Şiir Festivali’nden bir kare… Her ne kadar ismi şiir olsa da geleneksel bir dans yarışması olan kutlamada farklı kostümler giyen insanlar, bu kostümlerle dans ediyor. Bu farklı kostümlerden birini giyen çocuğun kaçamak bakışı kameralara yansıyor.

 

Oaxaca, Mexica

Anarşizm tarihinin önemli yerellerinden biri olan Oaxaca, aynı zamanda zengin bir kültüre sahip. San Martin Tilcajete karnavalı boyunca tüm sokaklar renkli görüntülere sahne olur. Bu renkli görüntülerden birisi de “küçük şeytanlar”… Sokaklarda, bu şeytanların bağırarak koşturması festivalin en ilgi çeken sahnelerinden biri.