Elazığ Hapishanesi’nde İşkence Bitmiyor

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi’nde tutsaklara yönelik baskılar gittikçe artıyor. Son olarak gündeme gelen kimlik ve askeri düzen dayatılmasına direnen tutsaklar işkenceyle karşı karşıya kalıyorlar. Yaşanan hak ihlallerine her gün bir yenisi ekleniyor.

Hapishanede tutsak olan kardeşiyle konuşan Sıddık Çakı , kardeşinin durumunu Mezopotamya Ajansı’na bildirdi. 22 Şubat Perşembe günü tutsak olan kardeşi  Adnan Çakı’yla yaptığı telefon görüşmesinde, can güvenliğinin olmadığını , her gün yapılan işkenceleri  ve gönderilen giyecek ve kitapların kendisine teslim edilmediğini aktardı.

Ağabey Sıddık Çakı kardeşi ve diğer tutsaklar üzerinde sürekli baskı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Sabah akşam dayak atıyorlar. Tutukluların can güvenlikleri yok. Kardeşimin can güvenliği sağlansın. Hayatından endişe ediyoruz. Bu baskı ve zulme bir son versinler. Zaten onlar tutuklu ve 24 saat gözetim altında tutuluyorlar. Yapılan baskı ve işkencenin boyutları daha fazla olabilir. Çünkü telefonları dinlendiği için kardeşim açık açık her şeyi söyleyemedi ama durumlarının hiç iyi olmadığını söyledi. Bir an önce bu yapılanlara karşı bir önlem alınmasını istedi. Biz de bu işkence, baskı ve zulmün bitmesini istiyoruz. Yapılanların sorumlusu cezaevi yönetimidir. Kardeşimin başına bir şey gelirse sorumlusu cezaevi idaresidir.”