ABD Savunma Bakanlığı: YPG Kendini İspatlamış Bir Ortak

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) tarafından yapılan basın toplantısında ABD’nin Türkiye devletinin Efrin’e yönelik saldırısını azaltma yönünde çalışma yaptıklarını belirtti. ABD öncülüğündeki DAİŞ’le mücadele koalisyonunun sözcüsü Albay Dilllon ise Efrin “geriliminin” IŞİD’e yönelik mücadele kapsamında dikkatları dağıttığını söyledi.

Bugün yapılan basın toplantısında konuşan Albay Dillon “Efrin’deki son faaliyetler, dikkati dağıttı, DAİŞ’in bozguna uğratılması amacıyla Fırat vadisinde bulunan bazı savaşçıların çekilmesine yol açtı” dedi ve devam etti: “Bu koalisyon için kaygı verici ve ana karargahımızda görev yapan askerleriyle, koalisyonun bir üyesi olan Türkiye’nin, Efrin’de olup bitenlerin DAİŞ’i bozguna uğratma hedefini nasıl etkilediğini bilmesini sağladık.”

Demokratik Suriye Güçleri’ni “kendini ispatlamış bir ortak” olarak tanımlanan açıklamada “IŞİD ile savaşta kendini ispatlamış ortaklardır. Bir yıl önce bugün Rakka IŞİD’in elindeydi. Başka kimse IŞİD’i başkentinden tasfiye etmeye girişmeye hazır değildi. QSD ise bunu yaptı. QSD komutanı Mazlum, fevkalade sözlerine sadık bir komutan” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.