Amed’li ‘Sakızci Memo’ Ankara’da İhbar Üzerine Gözaltına alındı

‘Sakızci Memo’ metrodaki Facebook yayını ihbar edilince gözaltına alındı!

Amed’te yürüyüş ve mitinglerde, sokaklarda sakız satarak geçimini sağlayan ve yüzde 40 engeli bulunan ‘Sakızci Memo’nun Ankara’da bindiği metroda Facebook üzerinden yaptığı yayını duyan iki genç kadının ‘Apo ve Meclis dedi’ şeklindeki ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Diyarbekirspor’un maçını izlemek için Ankara’ya gelen engelli Sakızci Memo, akrabası ve arkadaşı olan eski gazeteci Abdullah Kızılay’a misafir oldu. Ankara metrosunda seyahat eden ikili, “Ankara Metrodayım Kapalı Havuz Spor Sauna’ya salonuna gidiyorum” başlığıyla Sakızci Memo’nun Facebook hesabından canlı yayına geçti. Abdullah Kızılay’ın sık sık sufle verdiği Sakızcı Memo, takipçilerine selam gönderdi, Ankara Metro’da olduğunu ve zaman zaman internet kesintisi yaşandığını söyledi. Sakızcı Memo, Ankara’da olduğu için Amedspor’un maçına gidemediğini ve Amedspor’un rakibini 4-1 yendiğini ifade ederek, “Çocuklar da maça gelsin” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerde sık sık kullandığı “Bana her şey seni hatırlatıyor” şiirini ise konuşması arasında, “Bana her şey barışı hatırlatıyor” diyerek aktardı.

‘APO VE MECLİS DEDİ’ İHBARI…

edinilen bilgilere göre; Sakızci Memo’yu tanıyan bir takipçisi “Memo seni Metrodan almasınlar” diye endişesini dile getirdi. Sakızcı Memo da gelen bir telefona cevap vererek Abdullah Kızılay’dan “Apo” diye söz etti. Yayının bitiminde iki genç kadın, ‘Apo’dan ve Meclis’ten söz edildiğini’ belirterek şikayetçi oldu. Metrodaki bir güvenlik görevlisi de Sakızcı Memo’yu alarak Ankara Terörle Mücadele Şubesi’ne götürdü. Daha sonra şikayetçi kadınlar da TEM’e giderek ifade verdi. Sakızcı Memo ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.