Berkin’in Katili Polisi Tanıklar Teşhis Etti

Okmeydanı’nda Gezi Parkı Direnişi eylemleri sırasında 15 Haziran 2013’te, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan duruşmasında tanıklar, Berkin’in katili polisin Fatih Dalgalı olduğunu söylediler.  Tutuksuz yargılanan  polis Fatih Dalgalı, Van’dan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.  İlk olarak avukat Sinan Zincir tanık olarak dinlendi. Berkin’in vurulduğu yerin yan tarafındaki sokakta oturduğunu belirten Sinan, “Gazete bayisine gitmek için evden çıktım. O sırada bir karmaşanın olduğunu gördüm.  Yukarı tarafta 15 ya da 20 polis vardı. Aşağı tarafta ise bir grup genç vardı. Arada kaldığım için geri çıkmak zorunda kaldım. Tam o sırada bir çocuğun bulunduğum yerin biraz ilerisinde  ‘anne’ diye bağırdığını ve başını tutarak koştuğunu gördüm” diye konuştu.

Tartan’ın ardından avukat Kaan Kıvılcımer tanık olarak dinlendi. İstanbul Barosu tarafından Gezi direnişi döneminde hastanelerde görevlendirildiklerini kaydeden Kaan, “Olay günü Okmeydanı Devlet Hastanesi’ne görevlendirildik. Sabah saatlerinde Berkin’i arkadaşları getirdi. Acil kısmında boş bir oda vardı oraya aldılar. Geldiğinde şuuru kapalıydı. Elleri düşmüştü, tuttum. Hiç tepki vermiyordu. İki üç dakika sonra doktor geldi. Ceplerinde sert bir cisim yoktu. 7 dakika sonra ameliyata aldılar. Yaklaşık 2-3 saat sonra ‘patlayıcı madde üzerinde çıktı’ iddiaları ortada dolanmaya başlandı. Ama üzerinde bir şey yoktu. Israrla patlayıcıların ne olduğunu öğrenmek istedik ama polisler bize göstermeyeceğini söyledi. Üzerinde kesinlikle patlayıcı yoktu” dedi.

Tanıklardan Asaf Eşgünoğlu, Berkin’i mahalleden tanıdığını dile getirerek, “5-6 kişiydik. Yanımızda Berkin yoktu. Bulunduğumuz yere çok sayıda gaz fişeği attılar. Berkin nasıl yanımıza geldiğini bilmiyorum. Gaz sesi geldi. Başına değdi. Ekmek almak için çıktığını söylemiş arkadaşlara. O sırada çıkınca gaz fişeği başına isabet etti. Caddeye çıkamadan geldiği yöne doğru koştu. Biz de arkasından koştuk. Araba bulduk ve hastaneye götürdük. Polisler ile aramızda 50-100 metre kadar mesafe vardı” ifadesinde bulundu. Asaf Eşgünoğlu,  SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan katil polis Fatih Dalgalı’nın, Berkin’i vuran polise benzediğini ancak sakalı olmadığını söyledi. Olay anına dair gösterilen görüntülerde ise Dalgalı’yı teşhis etti. Asaf’ın teşhisi ardından sanık avukatı “Göz rengi neydi?” şeklinde soru sorması, salonda tepki ile karşılandı.
Katil polis Fatih Dalgalı’yla aynı ekipte bulunan diğer polisler ise Dalgalı’yı “hatırlamadıklarını” iddia etti.
https://twitter.com/lafisyanda/status/968473116904103937
https://twitter.com/lafisyanda/status/968480363319349248
Kaynak: JinNews