Çavuşoğlu’ndan Salih Müslim’e Tehdit

T.C Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim’in serbest bırakılmasına ilişkin, ”Çekya’ya nota verdik. Her şey bitmiş değil, başka ülkeye de gitse peşini bırakmayacağız” dedi.

Salih Müslim, Çekya’nın başkentti Prag’da gözaltına alındıktan iki gün sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD terör örgütünün lideri Salih Müslüm’e ilişkin geçici tutuklama talebimizin Çek Mahkemesi tarafından reddedilmesi, Çek yargısının uluslararası hukuk ve terörle mücadele konusundaki sorumluluklarıyla bağdaşmamaktadır.

PYD, Çekya’nın da üyesi olduğu Avrupa Birliği’nin (AB) terör örgütü olarak tanıdığı PKK’nın Suriye yapılanmasıdır. Çek Mahkemesi Salih Müslüm’ü tutuklamak yerine serbest bırakma kararı alarak, onlarca masum sivilin terör saldırılarında hayatını kaybetmesini ve onların ailelerinin acılarını umursamadığını göstermiştir… Çekya Avrupa’da terörle mücadele söyleminin ne kadar samimiyetsiz ve inandırıcılıktan uzak olduğunun yeni örneğini vermiştir” değerlendirilmesine yer verildi.

Ayrıca, bu açıklama Fransa’da, Pkk’li Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez lere yapılan suikastleri akıllara getirdi.