Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: “TSK Suriyeli Milisleri Vurdu”

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli,  Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR)  TSK jetlerinin Suriye’deki Esad Rejimi’ne bağlı Halk Güçleri milislerine hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Hava saldırısında en az 36 Suriyeli milisin öldüğü belirtildi. Yine aynı olaya ilişkin, Reuters’in bildirdiğine göre ise, SOHR Suriyeli milislere yönelik TSK’nin son 48 saatte üçüncü kez hava saldırısı düzenledi. Dünkü bombardımanda da 10 Suriyeli milisin öldüğü duyuruldu. TSK, 24 Şubat’ta da Raco bölgesinde Suriyeli milislere hava saldırısı düzenlemişti.

Öte yandan 43. gününde devam eden Afrin (Efrin) saldırısında, bölgenin batısında bulunan Raco kasabasına yönelik spekülatif haberler de gelmeye devam ediyor. Önceki gece (1 Mart) TSK  rakamlarına göre en az 8 TC  kolluk güçlerinin öldürüldüğü Raco için, AA başta olmak üzere devletin resmi ve gayrı-resmi haber kaynakları, kasabaya girildiği yönünde haberler servis ediyor. Bu haberlerde yer alan bir videoda ÖSO adı altındaki çetelere mensup cihatçılar Suriye bayrağını asılı olduğu yerden indirip çiğniyor.

Devlet medyasında çıkan bu haberlere karşı ise, çatışmaların şiddetlenerek sürdüğü yönünde haberler geliyor. Rojava medyasından ANHA  bu haberleri teyit ederken, Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen İlam el-Harbi de benzer bir bilgilendirmede bulundu.

 

Kaynak: ANHA,Sendika.org, 5deniz.net