Sarı Bıyık Geri Dönüyor

90’lı yıllarda yayınlanan ve daha sonra fenomene dönüşen Flash TV’nin ‘Gerçek Kesit’ dizisi sinema filmi olarak geri dönüyor.  Onur Ünlü imzalı filmde başrolü  ‘Sarı Bıyık’ karakterini canlandıran Cahit Kaşıkçılar oynuyor.

Gerçek hikayelerden uyarlanandığı söylenen sahnelerle bir dönem ismini duyuran, televizyon programı, ‘Gerçek Kesit: Manyak’ adıyla filme alındı. Senaryosunu Cahit Kaşıkçılar’ın kaleme aldığı gerilim-komedi türündeki film, 23 Mart’ta vizyona giriyor.

Aralarında Sarı Bıyık, Kaleci Saçlı Adam, Beyaz Çorap ve Baltalı Teyze gibi fantastik karakterlerin yer aldığı program skeç aralarında birden bire ortaya çıkarak izleyiciye kıssadan hisse mesajlar veren Perihan Savaş’ın sunuculuğunda yayınlanıyordu.

Programın yayınlandığı zamanlarda izleyicilerin oyunculara taktığı isimler vardı. Bunlardan bazıları;

Kaleci Saçlı Adam

Beyaz Çorap

Çakma Mükremin

Sarı Bıyık

Filmin Konusu

Belediyede temizlik hizmetlerinde görevli olan Rıza, annesine son derece düşkündür. Bu düşkünlüğü, çok istemesine rağmen evlenip bir yuva kurmasına da mani oluyordur.

Karşı apartmana taşınan Serpil adlı çocuklu ve dul bir kadının hayatına girmesiyle, Rıza’nın evlilik hayalleri yeniden alevlenir, fakat bir yandan da suçluluk duygusu gittikçe artıyordur. Öyle ki, bir süre sonra gerçek hayatla bağı iyice kopmaya, annesine daha da bağlanmaya başlar. Rıza artık annesinin öldüğünün bile farkında olmadan onunla yaşamaya devam ediyor, bir yandan da umutsuzca Serpil’le ilişki kurmaya çalışıyordur.