Güney Afrika’da Triatlon Sporcusuna Testereli Saldırı

27 yaşındaki triatlon sporcusu Mhlengi Gwala, antrenman sırasında bisiklet sürerken testereli saldırıya uğradı.

Güney Afrika’nın Durban şehrinde salı günü gerçekleşen saldırıda, atlete saldıranlar Gwala’yı zorla bisikletinden indirdikten sonra sağ bacağını kör bir testereyle kesmeye başladılar. Testere kemiğe saplanmaya başlayınca diğer bacağı kesmeye başlayan saldırganlar diğer bacağı kesmeye başladıktan bir süre sonra kaçtı.

Sporcunun sakat kalmasını amaçlayan saldırı sonucunda Gwala’nın her iki bacağında kas ve sinir zedelenmesi meydana geldi. Saldırıya uğradığı ormanlık alandan sürünerek yola çıkan Gwala, çevredekilerin yardımıyla hastaneye götürüldü.

Gwala’nın neden böyle bir saldırıyla karşılaştığı bilinmiyor. Sporcunun açıklamasına göre kendisine düşman olabilecek kimse bulunmuyor.

Doktorların açıklamasına göre, ana damarları zedelenmediği için şanslı olan Gwala’nın her iki bacağı da kurtarılabilecek durumda. Tedavisi devam eden sporcunun sağlık durumu iyi.

Triatlon Nedir?

Triatlon kelimesi eski Yunanca kökenlidir. 3 branşın bir arada yapıldığı bir spor demektir. Bu branşlar sırasıyla yüzme, bisiklet ve koşunun peşi sıra yapılmasıdır. Ferdi bir spordur ve sporcu her bir branşa ait mesafeyi bitirir bitirmez kurallara uygun kıyafetlerini giymek için, belirli kuralara uymak şartı ile, değişim alanına girer ve diğer branşa başlar. Yani sporcunun sadece bir branşta başarılı olması yetmez, diğer branşlara ait antrenmanları da yapmak ve kas gruplarını çalıştırmak zorundadır. Ayrıca taktik ve teknik seviyesini en üst düzeyde tutarak hem enerjisini hem de dayanıklılığını korumak zorundadır. (Kaynak: Vikipedi)