“3. Dünya Savaşı Çıktığında En Güvenli Yer; Mars”

Uzay teknolojileri şirketi SpaceX’in kurucusu Elon Musk, ABD’deki teknoloji fuarında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İnsanlığın Mars’ta yaşamını sürdürebilecek bir koloni kurmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Musk, insanlığın olası bir 3. Dünya Savaşı karşısında, dünyadan daha uzak bir mesafede bulunan Mars’ta daha güvende olacağını söyledi.

Şayet 3. Dünya Savaşı meydana gelirse, başka bir yerde insanlığın devamını garanti altına almalıyız.” diyen Musk, Mars’a yolculuk için 2019’da ilk deneme uçuşunun yapılacağının haberini verdi. Musk, planlarında bir terslik olmazsa 2024’te Mars’ta kolonileşmeye başlanabileceğini söyledi.

Daha önce alev silahı benzeri ürünler üretip piyasaya sunan, savaş teknolojilerine “yapay zeka” üreten Musk’ın dünya savaşlarına ilişkin duyarlılığının altında kapitalist amaçlarının olduğu aşikar. Sürekli daha fazla kazanma, zenginliğe zenginlik katma üzerine kurulan stratejilerle yaratılan teknolojilerle, değil Mars’a Samanyolu’ndaki diğer gezegenlere gidilse bir şey farketmez. Savaşı yaratan zeka, iktidarlı düşünme tarzı ve kapitalist çıkarların her şeyin önüne geçtiği bir kültürün imalatçısından “daha yaratıcı” bir açıklama beklememek gerek!