ANLIK- Munzur İçin Yaşam Savunucuları Eylemde

Devletin kapitalist çıkarları uğruna HES ve barajlarıyla talan etmek istediği Munzur Vadisi için Dersim Dernekleri Federasyonuı’nun (DEDEF) çağrısıyla, Kadıköy, Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştiriliyor.

“HES belasına, taş ocaklarına, siyanüre karşı doğayı ve yaşamı savunuyoruz” çağrısıyla başlayan eyleme Dersimspor Taraftarları,Devrimci Parti, HalkevleriKuzey Ormanları Savunması, Patika Ekoloji Kolektifi, Sarıgazi Alevi Gençlik,  ,  ve pek çok yaşam savunucusu katılım sağlıyor.

Süreyya Operası önünde halaylarla, sloganlarla toplanan yaşam savunucuları saat 15:00’da “Munzur Özgür Akacak”, “Baraj Yapma Boşuna Yıkacağız Başına”,”Dersim Onurdur, Onuruna Sahip Çık”, “Munzur İsyandır İsyana Devam” sloganlarıyla yürüyüşe başladı.

Eylem, Kadıköy İskele Meydanı’nda adeta bir miting havasında okunan basın açıklamasıyla devam ediyor.

“Sularımıza derelerimize yaşam alanlarımıza yapılan saldırılara karşı ayaktayız.Yoksulların, ezilenlerin kadınların, emekçilerin doğanın sesine ses katmak icin ayaktayız.Munzur hayattır, hayatın akışı durdurulamaz. Peri’de, Artvin’e; Akkuyu’dan, Dersim’e doğanın talınana ve yıkımına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Dersim toprakları özgürlüğün ve barışın topraklarıdır. Geleneği ve, değerleri vardır. Bu değerlerle kimsenin oynamasına müsade etmeyecegiz. Tarih boyunca verdiğimiz direniş hikayesine yeni bir direniş hikayesi ekliyoruz Munzur için.”

Yaşam savunucuları, okunan basın açıklamasının ardından Munzur için isyanlarını halaylarına katarak bağırıyor.