2135; Dünyanın Sonu

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), “Bennu” ismine sahip bir asteroidin Dünya’ya çarpma riskinin olduğunu duyurdu. 2135 yılında Dünya’ya çarpması beklenen asteroidin günümüz teknolojileriyle yok edilemeyeceğinin altını çizen NASA, acil önlem planlarının yapılması gerektiğini bildirdi.

500 metrelik cismin Dünya’ya çarpması halinde yeryüzündeki yaşamın yok olması ihtimal dahilinde olan durumun üstesinden, 8.8 ton ağırlığında inşa edilecek bir uzay aracının göktaşına çarptırılarak gelineceği belirtiliyor. İkinci seçenek ise nükleer bomba.

Bilim insanları kurtuluş için seçeneklerin masaya yatırılacağı, Japonya’da düzenlenecek bir konferansa hazırlandıklarını duyurdular.

Uzay savaşları, özellikle son süreçte ABD ve Rusya gibi küresel iktidarların gündemindeyken, icat edilecek silahların, Bennu dünyaya ulaşmadan kullanılması da ihtimaller arasında. İçinde bulunduğumuz savaş, açlık, göç gibi devlet ve kapitalizmin kendi krizleriyle, 2135’e kadar yeryüzünde “yaşam” son bulmadığı takdirde, Bennu şimdilik bir gelecek senaryosundan öteye gidemeyecek gibi görünüyor.