Tunca Nehri Üzerindeki Su Taşkınları Devam Ediyor

Edirne’de ve Bulgaristan’da aşırı yağmur yağışı, karların erimesi ve Bugaristan’daki barajlardan da su bırakılmasıyla birlikte Tunca ve Meriç nehirlerindeki taşmış, geçtiği bölgeleri sular altında bırakmıştı. Tunca ve Meriç nehirlerindeki su seviyesinin düşüşü ve suların çekilmesiyle dün 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç ve Pazarkule Sınır Kapısı’na geçişleri sağlayan, tarihi Tunca ve Meriç köprüleri trafiğe açılırken, Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi ise hala taşkın suları altında bulunuyor.

Tunca Nehri’nin geçtiği Sarayiçi Er Meydanı Balkan Şehitliği ile buralara geçişleri sağlayan Fatih ve Kanuni köprüleri 13 gündür su altında. Aynı bölgede 10 bin kişinin yaşadığı Yeniimaret ve Yıldırım mahallelerine geçişleri sağlayan Saraçhane ve Yanlızgöz köprüleri de suyla kaplı olduğu için geçişler alternatif yollardan sağlanıyor. Edirne amatör futbol müsabakalarının yapıldığı Saraçhane Stadı’ndaki maçlar ise sahanın sularla kaplı olması nedeniyle başka statlara alındı.

Edirne’deki çiftçiler taşkınların sürekli yaşandığını, ekili arazilerinin sürekli olarak sular altında kaldığını ve Tunca Nehri’ndeki suların çekilmesinin 1 ay daha süreceğini aktarıyor.