Ankara 1 Mayıs’ı Tandoğan Meydanında

Ankara’da emek ve meslek örgütleri, kent muhalefetiyle de yan yana gelerek 1 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı’nda olacaklarını açıkladı.

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Türk-İş Ankara İl Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Ankara 1 Mayıs programını açıkladı.

Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan açıklamayı Sultan Saygılı okudu. AKP iktidarının sermaye-patron yanlılığından, halkı yoksullaştırmasından, grevleri yasaklamasından, OHAL’i sürdürerek her türlü hak arayışını bastırmasından, iş cinayetlerinden, işsizlikten, kadın düşmanlığından, savaş gündeminden bahseden Sultan Saygılı, tüm bu politikalara karşı kent muhalefetiyle de yan yana gelerek 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını söyledi.

Nisan ayı boyunca stantlar açacaklarını, toplantılar ve etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Sultan Saygılı, Kolaj Meydanı’nda 1 Mayıs yapılmasına izin verilmemesi nedeniyle Tandoğan Meydanı’nda olacaklarını duyurdu.