Eşini 11 Kurşunla Öldüren “Erkek” hakkında ‘tahrik indirimi’ Talep Edildi

Amed’de geçen yıl mayıs ayında eşi Şemsihan Kavut’u boş bir araziye götürüp 11 kurşunla öldüren “erkek” Abdullatif Kavut’ın soruşturması tamamlandı. Savcılık kendisini aldattığı bahanesiyle eşini öldüren Abdullatif Kavut’un “haksız tahrik indirimi” uygulanarak, 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Abdüllatif Kavut’un, kendisini aldatıp aldatmadığını öğrenmek üzere eşini iç beden muayenesine götürmek istediğini vurgulayan savcı, Şemsihan Kavut’un gitmek istememesine rağmen diğer şüpheli olan ağabeyi Süleyman Yılmaz tarafından zorlandığını belirtti. Süleyman Yılmaz’ın muayeneye giderken Abdüllatif Kavut’un üstünü aradığını ve eşini de gönderdiğini belirten savcı, 3 kişinin bu şekilde hastaneye gitmek için yola çıktığını kaydetti.

Hastane yoluna geldiklerinde şüphelinin eşi ile baş başa konuşmak için aracı durdurduğunu belirten savcı, ikilinin araçtan indiğini kaydetti.

Genç kadının eşine son kez “Bir şey yok” dediğini belirten savcı, başka konuşma olmadan Abdullatif Kavut’un belindeki Glock marka silahı çıkararak, ateş etmeye başladığını kaydetti. Şemsihan Kavut’a 3’ü öldürücü nitelikte olmak üzere 11 kurşun isabet ettiğini belirten savcı, Abdullatif Kavut’un tabanca ile etkin mesafeden 11 kez ateş ederek, ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçunu işlediğini kaydetti.