İstanbul’da KESK OHAL Karşıtı Eylem Gerçekleştirdi

KESK İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaparak emekçilere karşı olan OHAL’in kaldırılmasını istedi.

Valilik önünde toplanan KESK’liler “İnsanca yaşam ve iş güvencemiz için OHAL’e hayır” yazılı ozalit açtı.

Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak basın metnini okudu. Açıklama şu ifadelerle başladı: “Toplum olarak tarihimizin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz. 20 Temmuz 2016 tarihinden bugüne süren OHAL ile hukuksuzluğun, adaletsizliğin, emeği hedef alan saldırıların merkez üssü haline getirilen bir ülkede hayatta kalma mücadelesi veriyoruz.”

Fişleme, suçlama ve ihbarcılık sistemi esas alınarak 4.218 KESK’linin de ihraç listelerinde yer aldığı hatırlatılan açıklamada AKP’lilerin OHAL ilan edilirken “Bir-iki aya kalmaz kaldırırız, vatandaşa değil devlete OHAL ilan ediyoruz” minvalindeki sözleri hatırlatıldı ve OHAL’in 6 kez uzatıldığına dikkat çekildi.

Açıklama OHAL’in kaldırılması, KHK’ların iptal edilmesi için mücadele çağrısı yapılarak sona erdi. Açıklamanın okunmasının ardından KESK’in Ankara’da yapmak istediği eyleme dönük polis saldırısı teşhir edildi.