Starbucks, Arkadaşlarını Bekleyen 2 Siyahiyi Gözaltına Aldırdı

Perşembe günü Philadelphia eyaletinde bulunan bir Starbucks mağazasında, arkadaşlarını bekledikleri için 2 siyahi adam mağaza müdürü tarafından gözaltına aldırıldı.

İsimleri açıklanmayan 2 siyahi adam geçtiğimiz hafta perşembe günü Starbucks’ın tuvaletini kullanmak istediler. Ancak kendilerine yalnızca müşterilerin tuvaleti kullanabileceği söylendi ve bunun üzerine mağazada beklemeye başladılar.

Mağaza müdürü, kahve satın almadan oturamayacaklarını söyleyerek dışarı çıkmalarını istedi. Adamlar, arkadaşlarını beklediklerini söyledi. Bir süre sonra Starbucks’ın ırkçı müdürü, polisi arayarak mağazada “izinsiz” bulunan 2 kişiyi ihbar etti ve polis adamları gözaltına aldı. O sırada kahve alan üçüncü arkadaşları ise olaya anlam veremediğini açıkladı.

 

Olayın ardından 2 adam “yeterli delil” olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı ve Starbucks CEO’su adamlardan özür diledi ancak video ortaya çıkmasaydı özür diler miydi orası belirsiz.

O Şube Önünde Eylem Gerçekleştirildi

Pazar günü Starbucks’ın Philadelphia şubesi önünde eylem gerçekleştirildi. Black Lives Matters’ın düzenlediği eyleme yaklaşık 100 kişi katılım sağladı. Eylemciler mağazanın içine girerek ırkçı müdürden ortaya çıkmasını istediler. Eylem alanına gelen Starbucks bölge müdürü ise mağaza müdürünü kovmayacaklarını ancak onu başka bir pozisyona süreceklerini söyledi.

Siyahileri ihbar eden müdürün hala orada çalıştığının anlaşılması, Starbucks’ın özürünün kıymetini açığa çıkarmış oldu.