Eşcinselliği Yasaklamaya Çalışan Uganda Cumhurbaşkanı Şimdi de Oral Seksi Yasaklamak İstiyor

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni, 2014 yılında eşcinsel ilişkiye girenlerin cezalandırılmasını öneren bir yasa tasarısını meclisten geçirmişti. Hatta yasaya imzasını atmadan önce, eşcinselliğin bir seçim mi yoksa doğuştan gelen bir yönelim mi olduğuna dair bir rapor istemişti.

Raporu hazırlayan doktorlar tabi ki “eşcinselliğin bir tercih olduğunu ve tedavi edilebilecek bir davranış” olduğunu düşündüğünden raporu okuyan Museveni’nin yasaya imza atması çok gecikmemişti.Yasa böylece cinsel yönelimine bakılmaksızın HIV virüsü taşıyanların fişlenmesinin ve eşcinsel ilişkiye girenlerin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasının önünü açmıştı.

Yasanın geçmesinden 6 ay sonra Uganda Yargıtaylığı, yasanın yeterli çoğunlukla meclisten geçmediğini söyleyerek tedbir kararı aldı. Bu sırada dünya çapında LGBTI örgütlerinin yaptığı eylemler ve kampanyalar Museveni’ye geri adım attırdı ve yasa rafa kaldırıldı. Uganda’da LGBTI olmak, yasaklar olmadan dahi ahlaksızlık olarak algılanıyor.

Mazinin yarasını hala kalbinde taşıyan Museveni, bu kez oral seksi yasaklamak istediğini söylüyor. Ona göre oral seks yabancıların Uganda halkına empoze etmeye çalıştıkları bir davranış ve ağızda kurtçuklar oluşmasına sebep oluyor. Seksin adresini de bildiklerini söyleyen Museveni, insanları yanlış eylemlerde bulunmamaları konusunda uyardı(!).