İstiklal Caddesi’nde 24 Nisan Anması, Sultanahmet’te Engelleme

Bugün Ermeni Katliamı’nın 103, tüfekle vurulan Sevag Şahin Balıkçı’nın katledilişinin 7. yıl dönümünde, 24 Nisan Anma Platformu’nun çağrısıyla Beyoğlu’daki Tünel Meydanı’nda saat 19.15’te eylem gerçekleştirildi.  Katliamlarda yaşamını yitirenler için mum yakılarak karanfil bırakıldı, basın açıklaması yapıldı.

Anmaya katledilen Ermeni gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, 2011’de katledilen er Sevag Şahin Balıkçı’nın annesi Ani Balıkçı ve babası Garabet Balıkçı katıldı.

 İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu ise 24 Nisan anması dolayısıyla Sultanahmet’te bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi önünde bir anma düzenlemek istedi. Polis, açıklamada yer alan ‘Soykırım’ ve ‘Katliam’ kelimelerinin kullanılmaması durumunda açıklamaya izin vereceklerini belirtti ve pankartlara el koydu. Engellemelerin sonrasında İHD İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Burada yapılan açıklamada Leman Yurtsever, Jihan Tosun ve Gamze Yaman’ın gözaltına alındığı bildirildi.