Tutsak Gazeteci Meltem Oktay’dan Mektup: Hayalimde Özgürüm, Boynumda Fotoğraf Makinesi Var

Gebze Hapishanesi’nde tutsak olan DİHABER muhabiri Meltem Oktay, Kardeş Gazeteciler Kampanyası’nda gazeteci Monika Herbst’e yazdığı mektupta, “Cezaevinde bir yılımı doldurdum ama hayalimde özgürüm” diyerek bir mektup yolladı.

Hapishane yönetiminin engellemelerine rağmen mektuplaşmaya devam eden gazetecilerden Meltem Oktay, Monika Herbst’e yazdığı son yazdığı mektup şöyle: “Merhaba sevgili Monika. Sana cevap yazmak için uzun zaman beklemek zorunda kaldım. Çünkü yazdığın mektubu ve cevabını yazmak için İngilizce bilen bir arkadaş bulamadım. Onun için mektubu Türkçe yazdığım için lütfen kusura bakma.

Türkiye’de özgür düşünmek ve fikrini söylemek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Yakın zamanda 20 basın çalışanı tutuklandı. 7 gazeteci hala gözaltında. Bu koşullar altında istemesen de siyasetle ilgilenmek zorunda kalıyorsun. O yüzden siyaset ilgi alanımı oluşturuyor. Çalışırken de siyasi haberlerle ilgileniyordum. Türkiye’de basının, gazetecilerin özgür olması için uluslararası kurumlarda yaşadıklarımızı daha çok dile getirmek ve kamuoyu oluşturmak gerekiyor. Avrupa’daki gazeteci arkadaşlarımızdan beklentimiz böyle. Daha çok dayanışma olmalı. Gazeteciler Birliği, Gazeteciler Federasyonu gibi kurumların adreslerini yollayabilirsen, onlara da yazmak isterim.

Cezaevinde 1 yılımı doldurdum. Zamanım kitap okuyarak, yazı yazarak ve spor yaparak geçiyor. Burada zamanımı iyi geçirmeye çalışıyorum. Ama hayalimde özgürüm. Boynumda fotoğraf makinası ve mesleğimi yapıyorum. Şimdilik bunları yazıyorum. Tekrar görüşene kader dayanışma ile hoşça kal.”