IŞİD Endonezya’da 3 Kiliseye İntihar Saldırısı Düzenledi

Endonezya’nın Doğu Cava bölgesinde bulunan Surabaya şehrinde art arda 3 farklı kilisede intihar saldırısı gerçekleştirildi, saldırıları IŞİD üstlendi.

Saldırılar, 2014 yılında IŞİD’e bağlılıklarını ilan eden Jamaah Ansharut Tauhid(Ensar ve Tevhid Cemaati)  ismindeki örgüte üye olan bir aile tarafından gerçekleştirildi. Saldırılar sonucunda kilisede bulunan 7 kişi yaşamını yitirdi 41 kişi ise yaralandı. Bombalı saldırıyı gerçekleştiren aile üyeleri ise öldü.

İlk saldırı, bugün yerel saatle 07:30’da Santa Maria Katolik Kilisesi’nde gerçekleşti. Cemaat üyesi kılığına giren baba oğul, kiliseye girdikten sonra yanlarında bulunan bombayı patlattı.

İkinci saldırı, Rungkut Mapan Pentikostal Kilisesi’nde gerçekleşti. Kilisenin otoparkına motosiklet ile giren iki aile üyesi yanlarında getirdikleri bombayı burada patlattı.

Üçüncü saldırı ise Diponegoro Kilisesi’nde gerçekleşti. Çocuğuyla beraber yanında iki çantayla kiliseye girmeye çalışan kadın, güvenlik tarafından durduruldu. Ancak hızlıca içeri koşan kadın, kilisede olan birine sarıldıktan sonra bombaları patlattı.

Başka saldırıların da gerçekleşme ihtimaline karşılık ülkede bulunan bütün kiliseler tahliye edildi. Yapılan incelemelerde, saldırıların gerçekleştiği kiliselerde patlamamış bomba düzenekleri bulundu.