Yalaka Yavuz Coştu Bir Kere: “Erdoğancıyım, Feriştahıyım”

Ne idüğü belirsiz “muhalifliğinden” iktidar yancılığına terfi eden türkücü Yavuz Bingöl, her geçen gün yaptığı çıkışlarla, bu yolculuğunda trenine bindiği devlet iktidarının koltuğundaki yerini sağlamlaştırıyor.

Yeni albümü çıkan Bingöl, albümünün promosyon-tanıtım çalışmasını da, bu koltuktan devlet iktidarına güzellemeler yaparak sürdürüyor. Dün Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda Bingöl, yaşadığımız coğrafyada özgürlüklerin ne denli geniş olduğundan dem vurmuştu. Yavuz Bingöl, söz konusu “özgürlükleri”,  “Yurt dışına gidin; orada yapamadığınız her şeyi burada yapabiliyorsunuz. Orada yere tüküremezsiniz, burada tükürüyorsunuz, kırmızıda geçemezsiniz, burada geçiyorsunuz.” şeklinde akıllara zarar örneklerle temellendirmeye çalışmıştı. Yavuz Bingöl ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kast ederek, iktidarın sosyal medya trollerine özgü , “büyük resimdeki oyunu gördü” şeklindeki “derin” analiziyle, “Orta Doğu’da oynanan büyük oyunu gördü” sözlerini sarf etmişti.

İktidar yalakası Bingöl, albümünün tanıtımı ve ticari getirisi için, bu  yancılık “performansını” yeterli görmemiş olacak ki, iktidar güzellemelerine bugün Hürriyet Gazetesi’ne verdiği röportajla devam etti. Bingöl, röportajda kendisine yöneltilen “Kendini Erdoğancı olarak görüyor musun?” şeklindeki soruya, “Sonuna kadar Erdoğancıyım. Hatta lütfen burayı büyük harfle yaz; Feriştahıyım*. Ben Erdoğan’ı seviyorum. Oyumu da Erdoğan’a vereceğim seçimlerde” yanıtını verdi. Yavuz Bingöl, Erdoğancılık konusunda kendisine neden “Feriştahlık” payesi biçtiğini ise, bir çok benzeri gibi “ilk üç gün katılıp”, sonrasında iktidar lehine hedef aldığı Gezi Direnişi sırasında Erdoğan’ın kendisine sahip çıkması olarak açıkladı.

Yavuz Bingöl, Gezi Direnişi sonrası, Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ı meydanlarda kendini bilmez kalabalıklara yuhalatmasını “duygusallıkla ve insani bir tepki olarak” yaptığını söylemişti. Yavuz Bingöl, bu ve benzeri iktidar yancısı açıklamaları sonrası, ailesi tarafından dışlanmıştı. Bingöl’ün kardeşi Oğuz Bingöl, bu sözler sonrası, “Ah anacığım, güzel anacığım yiğit anacığım bir gün gelip alzheimer olduğuna, olan bitenin farkında olmayışına sevineceğim hiç aklıma gelmezdi.” şeklinde tepki göstermişti. Bingöl,  kökeninden geldiği Alevi toplumunca da düşkün ilan edilmişti.

Yavuz Bingöl, o günlerde atladığı iktidar katarında, yancılık vitesini giderek yükseltti ve devletin gün geçtikçe artırdığı baskı ve otoriterlik iklimine olan onayını “yandaş değil uyumluyum” sözleriyle ifade etti. Bingöl, kısa bir süre sonra bu “uyumunun” karşılığını, kayyum atanan MESAM’a başkan olmak şeklinde almıştı.

* Farsça kökenden gelen “Feriştah” sözcüğü TDK sözlüğünde “en iyi, en üstün” şeklinde açıklanıyor. Feriştah, bazı dini kaynaklarda ayrıca, İbrahimi dinlere mensup kişiler tarafından var olduğuna inanılan Cebrail adlı meleğe verilen isim olarak da ifade ediliyor.

https://meydan1.org/gundem/2014/12/bir-iktidar-yalakasi-yavuz-bingol/