Ünlü Oyuncu Asia Argento Tecavüzcü Erkeği Teşhir Etti

Cannes Film Festivali’nin kapanış törenine, İtalyan oyuncu Asia Argento’nun tecavüzcü erkek yapımcı Harvey Weinstein’ı teşhir açıklaması damgasını vurdu. Argento yaptığı konuşmada,Harvey Weinstein’ın 1997 yılında kendisine Cannes’da tecavüz ettiğini söyledi. Asia Argento konuşmasında tecavüzcü erkek yapımcının Cannes’ı kendisinin “av sahası” olarak gördüğünü kaydetti. Argento’nun konuşmasında “…Siz kim olduğunuzu biliyorsunuz. Daha da önemlisi biz sizin kim olduğunuzu biliyoruz. Bunların yanınıza kalmasına artık izin vermeyeceğiz.” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Weinstein hakkında geçtiğimiz yıl Kasım ayında da benzer tecavüz-taciz teşhirleri dile getirilmişti. Aralarında Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie ve Cara Delevingne’nin bulunduğu kadın sinema oyuncuları Harvey Weinstein’ın tacizine uğradıklarını itiraf etmişlerdi. Aynı sıralarda yine Asia Argento, Weinstein’in taciz-tecavüz ettiği 93 kadının listesini açıklamıştı.

Öte yandan, yine aynı sıralarda, bir dönem AKP iktidarının “Dünya Beşten Büyüktür” kampanyalarının “yüzü” olarak bilinen Lindsay Lohan ise, tecavüzcü yapımcıya “destek veren” bir videoyu İnstagram hesabından yayınlamış, ancak kısa bir süre sonra videoyu silmişti.

Video-çeviri: 5 Harfliler