Bahçeli: “Alaattin, Selahattin Kadar Suçlu Değil”

Derin devletin baş karakterlerin  organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile görüşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Yetki bende olsa şimdiye kadar af çıkarırdım” dedi. Genel af uyarısını bugünlerde sürekli dillendiren Bahçeli şunları söyledi:

“Ben hastaneyi ziyaret ettim. Uzun yıllardır cezaevinde bulunan bir arkadaşımız hastalandığı için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne alınmış. Duyar duymaz ziyaretine gittim. Değişik cezaevlerinde ağır şartlarda mahkumiyet hayatı olan bir şahsiyet. Hastalığını ciddiye almak ve gerekli tedbirleri geliştirmek lazım. Orada doktor arkadaşlardan aldığım bilgiye göre elden gelen gayret gösteriliyor ama hastalığın ciddi olduğu ifade ediliyor. Dikkate almak lazım. Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil. Beş tane siyasi parti kuyruk oldu, dışarı çıkarmak için gayret gösteriyorlar. Yani onlar tartışılmıyor da Alaaddin Bey niye tartışılıyor? Biz Alaaddin Bey ile beraber kader kurbanlarını da gündeme getiriyoruz. Alaaddin Bey’in bir yönüyle vatan millet için verdiği mücadeleler var. Bilen bilir. Devleti yönetenler de bilir başkaları da bilir. Şimdi devlete ihanet edenleri adaylık için cezaevinden alacaksın, rahatsızlığı nedeniyle önemli sıkıntılar çekmeye başlamış bir şahsı cezaevinde mahkum tutacaksın… Bunu hiç dikkate almadan mafya diyeceksin. Nerede diğer mafyalar? Bu konular üzerinde samimi ve dürüst olmak lazım.”

 

Erdoğan’dan herhangi bir talepte bulunmadığını ama af yetkisinin olduğunu hatırlattı. Eşini öldürmekten ve birçok mafyatik olaylardan hüküm giyen Alaattin Çakıcı’nın Selahattin Demirtaş kadar suçlu olmadığının altını çizen Bahçeli kader mahkumlarına adına duyarlı olmaya çağırıyor(!)