Faşist AfD’nin 5 Bin Kişilik Mitingine Karşı 20 Bin Kişilik Anti Faşist Miting

Almanya’da faşist AfD (Almanya İçin Alternatif) partisi bugün Berlin’de bir miting düzenledi. Faşistler, kendi  mitinglerine 5 bin kişi katıldı. Şehrin başka bir yerinde düzenlenen anti faşist mitinge ise 20 bin kişi katılım gösterdi.

Mitingden önce AfD sözcüsü  Robin Classen, mitinge katılan ilk 30 kişiye 50’şer Euro vereceklerini açıklamıştı.5 bin kişinin katıldığı mitingde göçmen ve azınlık karşıtı sloganlar atıldı. AfD yönetim kurulu üyesi  Beatrix von Storch, “Almanya’daki İslam hakimiyeti, kötünün egemenliğinden başka bir şey değildir”, dedi.

Faşistlerin mitingine karşı kendi eylemlerini örgütleyen, aralarında anarşistlerin de olduğu, anti faşistler ise yaklaşık 20 bin kişilik bir miting gerçekleştirdi. Sokaklarda slogan atmanın yanı sıra, faşist mitingin yanındaki bir nehre teknelerle açılan anti faşistler Arapça şarkılar, gökkuşağı bayrakları ve faşizm karşıtı pankartlarla AfD’yi “selamladı”.

İki mitingin yolları Brandenburg Meydanı’nda kesişti. Faşistlerin sloganları anti-faşistler tarafından kararlılıkla bastırıldı.