İşkence İle Gözaltına Alınan Liseliler, İfade Öncesi Basın Açıklaması Gerçekleştirdi: “Liseliler Değil İşkenceciler Yargılansın”

Bugün, Kadıköy’de gerçekleşen “Karne Karşıtı Eylem” sırasında işkence ile gözaltına alınan liselilerden yaşı 18’in altında olanlar Çağlayan Adliyesi’nde ifade vermeye gitti. İfadelerden önce liseliler Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Eylemde, “İşkence Sökmedi, Sökmeyecek”, “Liseliler Değil İşkenceciler Yargılansın” sloganları atıldı.
Ortak hazırlanan basın açıklamasınında liseliler, maruz bırakıldıkları psikolojik ve fiziksel şiddetten ve işkenceden bahsetti. Daha sonraki gözaltı sürecinde de bu saldırıların devam ettiğine değinildi, hatta avukatlara ve basın görevlilerine de polisin saldırmaktan geri durmadığı belirtildi. Asıl terör estirenin polisler olduğuna dikkat çekilen açıklamada, polisin bu yalanlarının korkularını saklamaya yetmeyeceği belirtilerek, “katiller ve işkenceciler bizleri mücadelemizden alıkoyamaz” dendi ve mücadelenin süreceği mesajı verildi.

Açıklama sonrası, Çağdaş Hukukçular Derneği’nden avukat Gökmen Yeşil yaşanan gelişmeleri özetleyen bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından HDP milletvekili adayı Musa Piroğlu öğrencilerle dayanışma mesajları içeren bir konuşma yaptı. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuşmasında bu davanın takipcisi olacağına ve liselilerin yalnız olmadıklarını belirtti. KHK Direnişçileri adına yapılan konuşmada da, saldırının insanlik dışı bir saldırı oldugunu belirtildi ve liselilerin meşru mücadelesinde yanlarında oldukları söylendi.
Dev-Lis, Devrimci Liseliler Birliği, Lise Anarşist Faaliyet, Liseli Öğrenci Birliği ve Özgür Lise’nin düzenlediği eyleme aynı zamanda; ESP il başkanı Pınar Türk, SKM Genel Sözcüsü Beyhan Taşkıran, Devrimci Parti, Devrimci Anarşist Faaliyet, Anarşist Gençlik, Ezilenlerin Hukuk Bürosu, KHK Direnişçileri, TKP/TKG, Kaldıraç, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Gençlik Birliği, Gençliğin Devrimci Güçleri ve Mücadele Birliği de dayanışma için eyleme katılım sağladı.
#LiselilerDeğilİşkencecilerYargılansın