Suruç’ta Esnaf Ziyareti Gerçekleştiren AKP’linin Koruması Ateş Açtı: 3 Kişi Yaşamını Yitirdi

AKP’li aday İbrahim Halil Yıldız “esnaf ziyareti” gerçekleştirdiği sırada Yıldız’ın korumaları kendilerine tepki gösteren esnafa silahla saldırdı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP adayına tepki gösteren esnafa ateş açıldı. Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

AKP MYK Üyesi ve Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, Urfa’nın Suruç ilçesinde uzun namlulu silahlı kişiler eşliğinde seçim çalışmaları yaparken esnafın tepkisiyle karşılaştı. Çarşı esnafının yoğun tepkisi üzerine AKP’li Yıldız’ın adamları kalaşnikof da dahil silahlarla esnafa ateş etmeye başladı.
Saldırı sonucunda esnaflardan Celal Şenyaşar olay yerinde, Mehmet Ali Yıldız ise hastanede yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.
Önceki gün aynı ilçede esnaf gezisi yapan Yıldız’ın Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnafın tepkisi ile karşılaştığı ve geziyi yarıda bırakarak Suruç çarşısını terk ettiği öğrenildi. Bugün aralarında kalaşnikof marka tüfekte dahil silahlı yaklaşık 20-25 akrabasını alan Yıldız’ın, aynı esnafa gittiği ve kısa sürede silahlı çatışma yaşandığı kaydedildi.
Burada yaralanıp Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Şenyaşar’ın durumunun ağır olduğu, ancak hastaneyi saran silahlı Yıldız’lar tarafından sevkinin engellendiği öğrenildi. Hastaneye gelen baba Hacı Esvet Şenyaşar’ın da hastanede Yıldız’ların saldırısına uğradığı, ancak bilgi alınamadığı öğrenildi.
Öte yandan Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 esnafın hafif yaralı olduğu öğrenilirken Mehmet Akif İnan Hastanesi’ne kaldırılan İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız’ın yaşamını yitirdiği belirtildi. Ayrıca teyit edilemeyen bilgilere göre hastaneye kaldırılan Yıldız’lardan birinin daha yaşamını yitirdiği ifade edilirken, ilçe hastanesi ve sokaklarında her an çatışmanın büyüme ihtimali olduğu kaydedildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı(MA)