Ronaldo’nun Juventus’a Transferi Sonrası Fiat İşçileri Greve Gidiyor

C. Ronaldo’nun Real Madrid’ten Juventus’a transferi Fiat fabrikalarının işçilerini öfkelendirdi.

Hem Juventus kulübünün hem de Fiat’ın sahibi Andrea Agnelli’nin satın aldığı Ronaldo’nun toplam faturası 340-400 milyon avro arasında.

Bu fiyatın 30 milyon avrosu ise doğrudan Fiat’ın kasasından çıkacak. Ronaldo’nun bunun karşılığında otomotiv firmasının reklam yüzü olacağı söyleniyor.

Maaşları dondurulmuş halde olan, yıllardır zam alamayan Fiat işçileri de bu haberler sonrası greve hazırlanıyor. Güneydeki Melfi kentindeki Fiat fabrikalarında sendika, Ronaldo’nun transferine karşı 15 Temmuz akşamından 17 Temmuz sabahına dek grev ilan etti.

”Yıllardır işçilerden ekonomik düzeyde devasa fedakarlıklar talep eden şirketin bir futbolcu satın almak için yüz milyonlarca avro harcaması kabul edilemez” çıkışını yapan sendika ”Bu adil midir? Bir kişi milyonlar kazanırken binlerce ailenin maaşlarıyla ayın ortasını bile getirememesi adil midir” diye sordu.

‘SİZE SERVET BİZE SEFALET’

”Hepimiz aynı işverenin çalışanlarıyız ama daha önce hiç böylesine devasa bir toplumsal uçurumda kalmamıştık, bu adil ve eşit olmayan muamele kabul edilemez ve edilmeyecektir” vurgusu yapan sendika ”Fiat şirketi servetini işçilerine borçludur ama yöneticileri zenginlik içindeyken işçilerin karşılığında aldığı sefalettir.” açıklamasında bulundu.