Suruç’ta Katledilenler Mezarları Başında Anıldı

20 Temmuz 2015’te, Rojava Devrimi ve Kobané’yle dayanışmaya gitmek üzere Suruç’tan yola çıkmak isteyen devrimcilere IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu 33 devrimci yaşamını yitirmişti. Katliamın 3. yıldönümünde de, saldırının gerçekleştiği saat olan 11:50’de, yaşamını yitirenlerin mezarları başında anmalar gerçekleştirildi.

İstanbul’un çeşitli yerlerinde anmalar gerçekleştirildi. Karacaahmet Mezarlığı’nda, Suruç’ta yaşamını yitiren Ece Dinç için anma gerçekleştirildi. Ece Dinç’in mezarı başında, Suruç Katliamı üzerine ve Ece Dinç’in mücadelesiyle ilgili bir açıklama yapıldı. SGDF, Sosyalist Kadın Meclisleri ve DAF adına konuşmalar gerçekleştirildi.

 

Suruç’ta katledilen bir başka devrimci olan, anarşist Vatan Budak için de Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mezarlığı’nda anma düzenlendi. Düzenlenen anmada saygı duruşunun ardından Vatan Budak’ın babası Murat Budak, “33 düş yolcumuzun bayraklarını yoldaşları yükseltmeye devam ediyorlar. Devam edecekler. Biz Suruç şehitlerini unutmayacağız, düşlerini gerçekleştireceğiz. Hiçbir düş yarım kalmayacak” dedi. Anmada ESP ve DAF adına konuşmalar da gerçekleştirildi”.

DAF adına konuşan Abdülmelik  Yalçın, katliamda yaşamını yitiren devrimcileri selamlayarak konuşmasına başladı. Açıklamasında, “3. Yıl önce 33 yoldaşımızı katlettiler. Katliamı devlet ve devletin desteklediği cihatçı terör çetesi gerçekleştirdi. Bugün burada olarak, yoldaşlarımızı unutmayarak ve mücadele ederek bu katliama karşı en iyi cevabı veriyoruz. Yoldaşlarımızın o gün oaraya götürdükleri, ellerindeki ve çantalarındaki oyuncakları başka başka çantalarla götüreceğiz. Ve onların düşleri yüreklerimize, halkların özgürlük mücadelelerini verdiği yerlere akacak. Özgür yaşama olan inancımızla, katliamı gerçekleştirenlerden hesap soracağız.” dedi.

Suruç Katliamında yaralanan Caner Delisu ise yaptığı konuşmasında “3 yıl önce bu saatlerde yoldaşlarımızı katlettiler. Bizler ambulanslardan önce gelen zırhlı araçları, araç kapılarını açmayan polisleri unutmayacağız. Katil devleti bu topraklardan süpürüp atana kadar mücadele edeceğiz.” dedi ve Vatan Budak’ın son sözü olan “İsyan, Devrim, Anarşi” sloganı ile konuşmasını bitirdi.

 

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren anarşist Alper Sapan için de Kurtköy Mezarlığı’nda anma gerçekleştirildi. Alper Sapan ve yaşamını yitiren tüm devrimciler için saygı duruşu gerçekleştirildi. Anma şiir ve konuşmalar ile sonlandırıldı.

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler için anma eylemleri gün boyu devam edecek. Bu akşam saat 18:00’de Kadıköy Halitağa Caddesi’nde her ay düzenlenen oturma eylemi yapılacak. Saat 19.00’da ise gençlik örgütlerinin çağrısıyla Bahariye Caddesi’ndeki Süreya Operası önünde toplanılacak ve ardından Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda ise Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren tüm devrimciler için anma yapılacak.