Atina’da Orman Yangını Çıktı, OHAL İlan Edildi (Güncelleniyor)

Yunanistan’da Atina yakınlarında büyük çaplı orman yangınları başladı. Çıkan yangınlarda 50 kişi yaşamını yitirirken 150’den fazla insan ise yaralandı. Rüzgarın esme yönünü değiştirmesi ve esiş hızını arttırması sebebiyle yangının kontrol altına alınması iyice güçleşti. Tehlike alanında yer alan bölgelerde tahliyeler başlatıldı.

Yunanistan uluslararası yardım çağrısı yaparken Atina ve çevresinde OHAL ilan edildi. Farklı birçok bölgeden itfaiye ekiplerinin yangın alanına yönlendirildiği bilgisi aktarıldı. angının söndürülememesi üzerine Yunanistan Avrupa Birliği’nden yardım istedi. İlk etapta Fransa, Almanya, İtalya ve Polonya yardım gönderdi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, yangın nedeniyle Bosna Hersek ziyaretini yarıda kesti ve 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı. Çipras, “Yangınları kontrol altına alabilmek için herşeyi yapacağız” dedi.

Yangınların çıkış sebebi henüz bilinmiyor ama hükümet ve medya sabotaj ihtimali üzerinde duruyor. Kimliği belirsiz kişi ya da örgütlerin ya da çıkar gruplarının bu yangının arkasında olabileceği düşüncesi güçleniyor.