Şenyaşar Ailesi Suruç’u Terk Etti

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın daha önce tartıştığı Şenyaşar ailesine ait iş yerine yakınları ve korumalarıyla gitmesinin ardından başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüşmüş, Yıldız’ın ağabeyi ile Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile M. Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Olayın üzerinden 1 ayı aşkın zaman geçmesine rağmen Şenyaşar ailesinden 3 kişiyi öldürenler tutuklanmadı.

Yaşanan olaylara anne Emine Şenyaşar tepkisini şu sözlerle dile getirdi: ” Dünyanın neresinde hastanenin içinde 3 kişinin öldürüldüğü görülmüş. Hadi kavga ettiniz yaraladınız, hastanede nasıl öldürürsünüz? Onlar 3 kişiyi öldürdü. Bir kişi dahi gözaltına alınmadı. Herkes biliyor yıllardır orada dükkanı işlettiğimizi. Şimdiye kadar kimseye zararları olmadı, ailemin. Hayretler içindeyim ben. Hastaneden, dükkandan kameraları söken, görüntüleri silen onlar… ”

Kendilerini güvende hissetmeyen Şenyaşar ailesinin fertleri ilçeyi terk ettiler. Daha önce 5 ayrı evde yaşarken bu güvensizlik ortamı sebebiyle tek bir eve geçmek zorunda kaldılar.