10 Ekim Katliamı Davası’nda Verilen Karara Karşı Kadıköy’de Eylem Düzenleniyor.

36 IŞİD’linin yargılandığı ve yargı sürecinde yüzlerce şaibenin yaşandığı davanın karar duruşmasında bugün, devlet serbest bırakmadığı için kaçamayan 19 çete üyesinden sadece 9’unun müebbet cezası alması ve diğerlerine de sembolik cezalar verilmesine karşı Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir eylem gerçekleştiriliyor.

AKA-DER, Devrimci Hareket, Devrimci Parti,Devrimci Anarşist Faaliyet EMEP, Halkevleri, HDK, HDP, Kaldıraç, KESK, KÖZ, SYKP, Türkiye İşçi Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi’nin çağrısıyla gerçekleştirilecek olan eylem için meydanda toplaşmalar başladı.

“Ankara’nın Hesabı Sorulacak” sloganıyla başlayan eylemde, katilleri aklayan kararların tanınmadığına ve katillerden mutlaka hesap sorulacağına dair vurgu yapıldı.

KESK Anadolu Şube Başkanı söz alarak, katliam sonrasında yaşananları aktardı. Katliam sonrası her şeyin üstünün kapatıldığı, ambulansın gönderilmediğini ve hiç bir polisin yargılanmadığını açıkladı. Yaşamı savunarak mücadeleye devam edeceklerini de ekleyerek sözünü bitirdi.

Okunan basın açıklamasında; bilinen ve takip edilen canlı bombalara dair hiç bir yakalama işleminin yapılmaması, ambulansların ve sağlık ekiplerinin alana sokulmamasına ek olarak biber gazlı ve TOMA’lı saldırıların yaşanmış olması bir kez daha hatırlatıldı.