RTE’den Nostalji Rüzgarı: “Yastık Altındaki Dövizleri Bozdurun”

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlıkların 100 günlük eylem planını açıkladığı toplantıda nostalji rüzgarı estirdi.

Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirdiği toplantıda “100 Günlük Eylem Planı’nı açıkladı. Plana göre; önümüzdeki ilk 100 gün için binin üzerinde proje var ve bunlardan 400’ü çok önemli-imiş. Bu 400 projeden 48’i ise savunma ve askeri projeler-imiş 

Talan* İstanbul Projesi’ne hasret(!) olan İstanbul’a, bir güzellik yapılıp 22 milyon metrekare arazinin TOKİ’ye devri sağlanıp taşınmaz devri ve planlama çalışmaları tamamlanacak-imiş.

Her yer betonla dolduğu için, yapılması için milyonlarca ağacın katledildiği 3. Havalimanı açıldıktan sonra işlevini yitirecek olan Atatürk Havalimanı’nın yerine,  Millet Bahçeleri’nin en büyüğü yapılacak-imiş. Dikey değil yatay mimarinin egemen olduğu bir şehircilik anlayışı olacak-imiş.

Ekonomi Savaşları 

Kişi başı yıllık gelir 11 bin dolara çık-mış ve ekonomi savaşları ile karşı karşıya-imişiz.

Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra sarf ettiği bir cümle vardı ki salonda nostalji rüzgarı estirdi. İnsanlara yastık altındaki dövizleri ve altınları bozdurmasını söyleyen Erdoğan, akıllara 15 Temmuz’dan sonra başlattığı dolar bozdurma seferberliğini getirdi. Bu sözünden sonra salonda bulunan bir kişi, kendisinde olmadığını söyledi. Erdoğan ise, zaten olanlara seslendiğini ekledi.

Döviz bozdurmanın kahramanlık olduğu o dönemlerde dolar henüz 5 TL olmamış ve soğan ile patatesin kg fiyatı 7 TL’yi görmemişti. Bazı işletmeler, dolar bozdurduğunu kanıtlayanlara, seferberlik indirimi bile yapıyordu. Seferberlik başarıya(!) ulaşmış ve o dönem 3.50 TL olan Dolar 3.30 TL’ye kadar gerilemişti.

Daha sonra ne oldu da dolar 5 TL oldu hatırlamıyoruz ama yastık altında dövizi olmayanın işi bu kez her zamankinden  daha zor gibi görünüyor.