Ankara’da Hastane İnşaatında Çalışan İşçiler Eylemde

Ankara’da hala inşaat halinde olan bir hastane şantiyesinde işçiler, verilen kötü yemekler ve kaldıkları kötü koşullar nedeniyle eylem başlattılar.

Ankara/ Keçiören’de yapımı süren Etlik Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler çok kötü şartlarda yemek yiyorlar. Daha önce defalarca durumlarını anlatan işçiler, bugüne kadar hiç bir cevap alamamış.

Bugün, talepleri karşılanmayan yüzlerce işçi yemek yemedi ve iş bırakarak yeleklerini yaktı. Yönetime taleplerini yineleyen işçiler istifa çağrısında bulundu. Eylem başladıktan bir süre sonra patronları korumak için şantiyeye polis geldi.

Geçtiğimiz ay koşullara itirazlarını belirtip henüz eylem gerçekleştirmemiş işçiler 28 Temmuz günü sırf taleplerini dile getirdikleri için 2 gün polis tacizine maruz kalmıştı. Yatakhanelere kadar giren polis adım başı “standart uygulama, her yerde var bundan sonra” diyerek GBT dayatması yapmıştı. Daha sonra öğrenildi ki başka şantiyelerde böyle bir uygulama yokmuş.

Evrensel’e konuşan bir işçi, önlerine konan tavuğun pişmemiş olarak gelmesinin yanı sıra içinden kıl çıktığını dile getirdi. Meyve dahi yiyemediklerini söyleyen işçi, bir kere verilen şeftaliyi yiyebilenin dişlerinin kırılacağını belirtti. Verilen bu kötü yemeklere rağmen, firmanın üç öğün yemek için kendilerinden günlük 22 TL kestiğini de sözlerine ekledi.