Akar ve Soylu VESTEL’e Pek Yanaşmadı

Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu askeri üslere yaptıkları ziyaretlerde, Erdoğan’ın bayram mesajını Iphone’ları aracılığıyla ilettiler.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta ABD’nin uyguladığı yaptırımlara karşı Iphone’a boykot, VESTEL’e destek açıklaması yapmıştı. Ancak, Akar ve Soylu’nun gerçekleştirdiği bayram ziyaretlerinde bu çağrıyı çok umursamadıkları açığa çıktı.

Hakkari Yüksekova’da bulunan 3.Piyade Tümen Komutanlığı’na giden Hulusi Akar, daha sonra Erdoğan’ı Iphone telefonuyla aradı. Erdoğan askerlerin bayramını Iphone üzerinden kutlamış oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Şırnak’taki bir askeri üste asker ile Erdoğan’ı konuşturdu ve onun telefonu da Iphone’du.

Akar ve Soylu’nun Iphone ile Erdoğan’ı aramasının kareleri iktidara yakın ana akım haber ajanslarında görmezden gelindi.


Erdoğan’ın Iphone’a boykot çağrısı sonrasında pek çok kişi Iphone’unu parçaladı ve videoya çekti. Aşağıdaki videoda ülkücü olduğu söylenen bir grup; cinsiyetçi, milliyetçi ve militarist söylemlerle Iphone parçalıyor. Videonun sonunda duyulan zil sesi ise, bir Iphone’dan geliyor…