Polisin Bir Alt Modeli Bekçiler Tekel Esnaflarına Varlıklarıyla Taciz Uyguluyorlar

Tekel Bayileri Platformu ve pek çok Tekel esnafı, özellikle gece alkol satma yasağı başladıktan sonra bekçilerin kendilerini ve müşterilerini taciz ettiklerini belirtti.

Alkol satış yasağının başladığı, gece saat 22:00’den sonra Tekel dükkanlarının önüne gelen bekçiler, ellerindeki telefonlarla dükkana giren ve çıkanları kayıt altına alıp GBT dayatmasına maruz bırakıyorlar.

BirGün ile konuşan Ankara’da Tekel bayii işleten Savaş Odabaşı bekçilerin kendilerini kanıtlamak için dükkandan çıkanların poşetini kontrol ettiğini ve  zaman zaman haksız tutanaklar tuttuklarını söylüyor.

“Hem bizi hem müşterimizi illegal madde alıp satıyormuşçasına muamelelere maruz bırakıyorlar. Yanlış yaptıklarını söylediğimizde, “Bizde yetki var. Polise verilmeyen yetki bize verildi” şeklinde tehditvari karşılık alıyoruz. Bu baskıdan dolayı satış yapamaz duruma geldik. Ruhsatım gece 2’ye kadar olmasına rağmen ben 10’da kapatıp gidiyorum.”

Dükkanların önündeki varlıklarıyla hem müşterileri hem de esnafı taciz eden bekçiler, polislere şikayet edildiğinde ise doğal olarak polis tarafından korunuyor. Esnaflar ise yılların eskitemediği, polise mukavemet “suçundan” işlem yapılmakla tehdit ediliyor.