KESK Eylemine Gözaltı İHD’nin Eylemine Yasak

Bugün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) KHK ile işten atılmalara karşı 78’nci kez gerçekleştirecekleri eyleme polis saldırdı ve 4 kişi gözaltına alındı. Aynı saatlerde 1 Eylül Barış Günü dolayısıyla İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) çağrısıyla insan zinciri oluşturmak isteyenler polis tarafından engellendi.

Her iki eyleme de yasak getiren polis ne KESK’lilere ne de İHD’lilere somut bir tebligatta bulunmayarak sadece yasak dedi ve sonucu 4 KESK’linin gözaltına alınması ve İHD’lilerin polis baskısıyla karşılaşması oldu.

KESK’liler Karaköy’e yürürken konuşan Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ayfer Koçak, “Kolluk kuvvetlerinin herhangi bir karar tebliği olmadan, yasal olmayan bir şekilde alandan uzaklaştırılıyoruz. Ama bu korku, bu kaygı bizim kazanmamızı engelleyemeyecek. Bugün 1 Eylül dolayısıyla yapılacak insanlık yürüyüşü, barış yürüyüşüne de elimizden geldiğince destek verme kararlılığımız devam ediyor. Yarın barış mitingimize bütün halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Gözaltına alınan 4 KESK’linin ismi şöyle; Sema Uçar, Vaiz Adıgüzel, Nuray Şimşek ve Mehmet Tolu.

İnsan Hakları Derneği’nin  insan zinciri eylemi de polisin yasağıyla karşılaştı ve herhangi bir tebligat sunulmadı. Bunun üzerine İHD’li Gülseren Yoleri bir açıklama yaptı.

“İHD her yıl barış zinciri yaparak barışı dillendiriyor. Bugün böyle bir etkinlik için çağrı yaptık ancak bir yasak kararı tebliğ edildi ve bu yasak kararı aslında barışa yapılmış bir saldırıdır. Biz bu tür yasaklarla karşılaşmak istemiyoruz, biz barış istiyoruz. Barış bütün hak ve özgürlüklerin teminatıdır. Barış talep etmekten hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğiz. Tüm dünyada bütün sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesini ve gerçek bir barışı istiyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz.”