Silivri’de Şarbon Karantinası

Silivri’de bulunan 2 mahalle şarbon tehlikesi nedeniyle karantinaya alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şarbon olduğu belirtilen hayvanla temas ettiği tespit edilen 48 kişinin muayene için hastanelere davet edildiğini aktardı.
İstanbul’da dün şarbon şüphesiyle 22 kişi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuru yaptı. Yapılan başvuruların ardından, Silivri ilçesinde bulunan Balaban ve Sancaktepe mahalleleri karantina altına alındı. İki mahallede bulunan 3 bin 500 hayvan sabah saatlerinden itibaren aşılanacak.
KOCA: 48 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Silivri ‘deki şarbon vakasına ilişkin, şarbon olduğu belirlenen hayvanla temas eden 48 kişiden 6’sında deri lezyonu tespit edildiğini ve hayati tehlikesi bulunmayan bu kişilerin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini bildirdi. Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Silivri ‘de şarbon olduğu bildirilen hayvanla temas ettiği tespit edilen 48 kişinin muayene ve tetkik amacıyla hastanelere davet edildiğini aktardı.
Kaynak:Mezopotamya Ajansı