Dünya Turuna Çıkan İskoç Kadın Türkiye’de Tacize Uğradı

Frances Grier adındaki bir kadın bisikletçi İngiltere’den başladığı bisikletle dünya turu sırasında Türkiye’deyken cinsel tacize uğradığını açıkladı.

Giresun’dan geçerken 3 erkeğin kendisini durdurup “You. Me. Sex?” diye sorduğunu, bir başka erkeğin kendisini ellemeye çalıştığını ve başka bir erkeğin ise aracından uzanıp öpmeye çalıştığını dile getirdi.

Sosyal medya hesabından anlattığı taciz olayları hakkında aynı zamanda şunları da söyledi;

“Kadın olarak yalnız seyahat etmenin bir de diğer yüzü var: tatsız, istenmeyen ve düpedüz korkunç taraf; fotoğraflayamadığımız taraf; yolculuğun yıkması gereken klişeler; Gece uyutmayan, sabah ise devam etmemizi engelleyen. Bunlar sırf, yalnız, batılı bir kadın olduğum ve medya bizi gevşek ve daha az ahlaklı olarak gösterdiği için başıma geldi. Bu adamlara, ‘Ben de seninle aynı türdenim. Senden korkmak istemiyorum. Biri bunu senin kardeşine ya da kızına yapsa ne hissederdin?’ demek istiyorum.

Dört hafta boyunca Türkiye’nin dostluğunu, nezaketi ve misafirperverliğini met ettikten sonra, ülkenin Kuzeydoğu’sundaki iki üç erkek benim bu ülke hakkındaki görüşlerimi paramparça ettiği için nefret ediyorum. Başıma gelen bu olaydan sonra başka bir köye girdiğimde bana yaklaşan her erkeğe düşmanca baktığım için nefret ediyorum. Köyde bana meyve suyu getiren kibar adama şüpheyle baktığım için nefret ediyorum. Dünyaya korkuyla bakmaktan hoşlanmam.”